Jaargang 7 (1988) no. 4

Caert-Thresoor 7e jaargang 1988, nr. 4

Artikelen:

  • Piet Boon, De kaarten van de Westfriese zeekerende dijken uit 1638: een verkenning
  • Rob Rentenaar, Zeekaarten en plaatsnamen: Hollandse kartografen en de toponymie van de Skandinavische kustgebieden in de zestiende en zeventiende eeuw

Besprekingen:

  • Cartografie en politiek in het België van de 19e eeuw : bronnen voor de nationale en lokale geschiedschrijving / Marcel Watelet. [Brussel] : Gemeentekrediet, 1987 (door Marijke Donkersloot-de Vrij)
  • Admissies als landmeter in Nederland voor 1811 : bronnen voor de geschiedenis van de landmeetkunde en haar toe- passingen in administratie, architectuur, kartografie en vesting- en waterbouwkunde / onder redactie van E. Muller en Kees Zandvliet ; met bijdragen van: W.A. van Ham … [et al.]. Alphen aan den Rijn : Canaletto, 1987 (door Peter Mekenkamp)
  • Leeskabinet : grepen uit de geschiedenis en de boekerij van het het Rotterdamsch Leeskabinet 1859-1984 / [onder red. van J. Spoelder … et. al.]. Leiden Brill, 1984; en Catalogus van de oude drukken van het Rotterdamsch Leeskabinet / I.W. Wildenberg. Rotterdam: Rotterdamsch Leeskabinet, 1988 (door Marijke Donkersloot-de Vrij)

Varia Cartographica, met o.a.: Peter van der Krogt, Oude kaarten op Nederlandse postzegels

Nieuwe literatuur en facsimile-uitgaven

Bekijk deze editie (pdf)